BAKADVIES

in 5 stappen uw eigen vers gebakken brood !

1) Onze Broodmixen zijn verpakt per 500 gram en zijn all-in, maak de verpakking los en leeg deze in de mixer of broodbakmachine

** onze broodmixen zijn geschikt voor de oven en broodbakmachine, gebruikt u de oven dan kunt u bakken op de oven plaat of in een broodbakblik, gebruikt u broodbakmachine selecteer dan het programma 'standaard'

 

2) Voeg de hoeveelheid water of olie toe zoals aangeven op het etiket, wanneer uw olie toevoegt gebruik dan zonnebloem of olijfolie, deze zorgen voor de beste smaak aan uw brood

** is het deeg te nat en plakkerig ..? voeg dan wat extra witte bloem aan het deeg toe, zo voorkomt u dat uw brood te 'klef' wordt

 

 

3) Kneed het deeg soepel in 10-15 minuten (met de hand of mixer) en vorm een bol op de bakplaat of leg het deeg in uw bakblik

** Gebruikt u een broodbakmachine dan selecteert u enkel het programma 'standaard', het kneden en bakken gaat hierbij vanzelf

 

 

4) Leg een lichtvochtige theedoek over de bol deeg of over je bakblik en laat het deeg nu minimaal een uur rijzen (op een warme plek), na een uur is het deeg ongeveer dubbel zo groot als eerst. Kneed het deeg voorzichtig nog een keer en laat het nog eens 30 minuten 'narijzen' , wanneer je nog extra ingrediënten wilt toevoegen aan het deeg doe dit dan voordat je gaan narijzen.

** maak voorzichtig wat sneden over de bovenkant van het deeg voor een mooi robuust brood

 


5) Bak het brood nu in een voorverwarmde oven van 220 C  graden op een tempratuur van 200 C in ongeveer 20-25 minuten gaar (de baktijd kan per oven verschillen)

Laten afkoelen en genieten van uw eigen gebakken vers brood !

© 2012 - 2020 Sint Anna Molen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel